HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe kan ik gezonder leven? 5 tips

Geplaatst op 09/06/2020 door fitnl

Iedereen wil gezond zijn. Wat kun je nu het beste doen om je leefstijl gezonder te maken? Hier onze 5 tips hoe je gezonder kunt leven. 

1: Minder stressvol leven = een gezonder leven

Chronische stress is slecht voor de gezondheid, maar heeft ook invloed op de eetlust en gewicht [1]. Zo krijgt ongeveer de helft van de mensen geen hap door de keel als ze gestresst zijn, terwijl de andere helft juist meer en ongezonder gaat eten. Te veel stress kan eveneens het herstel na een training ondermijnen. Dit staat spieropbouw in de weg en kan er bovendien voor zorgen dat je gewoonweg minder aankunt en zelfs de kans op blessures vergroot. Ook heeft stress een negatieve invloed op je slaap. En natuurlijk zorgt stress voor een niet al te beste stemming, wat weer gevolgen heeft voor allerlei facetten in je leven. Je kunt minder genieten van leuke dingen, bent minder geneigd goed voor jezelf te zorgen, en misschien kost het je moeite om te socializen. Terwijl al deze laatste activiteiten juist stress kunnen verminderen.

Hoe pak je stress aan?

Wanneer je graag gezonder wilt leven en je hebt last van stress, is dit dus absoluut het eerste dat je moet aanpakken. Kijk kritisch naar wat jou stress en ontspanning oplevert en wat je in je omgeving én jezelf kunt veranderen om stress te verminderen. Denk aan de volgende zaken: 

Lees verder op www.fit.nl