HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Kikkererwten tortilla met groenten en vegan kaasblokjes

Geplaatst op 19/06/2020 door feelgoodbyfood

Zin in een uitgebreide hartige lunch in het weekend of op een vrije doordeweekse dag? Maak dan deze kikkererwten tortilla met groenten en vegan kaasblokjes. Een voedzame en vullende lunch en eens wat anders dan die boterham of cracker. Dat tortilla/wraps maak je van kikkererwtenmeel. De vulling bestaat uit rucola, groenten en maakte ik af met de SoCheeze Cubes van Sofine. Ten slotte besprenkel je de tortilla’s met een fris en plantaardig yoghurt-peterselie sausje. Lekker, plantaardig en ze zijn heel makkelijk en snel gemaakt.

3x kaas vervangen door SoFine SoCheeze Cubes

De SoCheeze kaasblokjes van SoFine zijn helemaal plantaardig en gemaakt op basis van soja, gemarineerd in zonnebloemolie en kruiden. Een heerlijke en gezonde vervanger voor feta/witte kaas. Daarnaast zijn de blokjes ook nog eens gezonder dan witte kaas. Deze bevatten minder calorieën, geen lactose, zijn laag in zout en hebben een zeer laag verzadigd vetgehalte. Niet alleen beter voor de planeet en de dieren, maar ook voor je eigen gezondheid!

De plantaardige kaasblokjes zijn ideaal als:

  • vervanger voor feta in een (Griekse) salade
  • vervanger voor mozzarella in een pasta of op een (plaat)pizza
  • vervanger voor feta/witte kaas in couscous
  • ook lekker in courgette-aubergine rolletjes

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl