HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Poké bowl met gebakken kip en mango

Geplaatst op 10/06/2020 door beaufood

Deze poké bowl met gebakken kip en mango is echt héérlijk als avondeten. Met knapperige edamame boontjes, avocado, komkommer en een super eenvoudige, maar overheerlijke zelfgemaakte sojadressing. Deze poké bowl staat binnen een half uurtje op tafel, zit bomvol smaak en is ook nog eens lekker voedzaam. Ik heb deze bowl met kip en mango de laatste twee weken meerdere keren op tafel gezet ’s avonds!

Eerlijk gezegd ben ik wat betreft poké bowls nogal saai. Negen van de tien keer kies ik voor zalm en af en toe ga ik voor tonijn. Tot ik laatst een foto van een vriendin kreeg doorgestuurd van een poké bowl met gebakken kip en mango. Die bowl zag er ZO lekker uit dat ik hem diezelfde avond nog besloot te maken.

De juiste ingrediënten

Het klikt nogal logisch, maar kies voor de juiste ingrediënten in je gerechten. En daarmee bedoel ik: ga voor kwaliteit. Een tomatensoep gemaakt van zoete en dieprode (liefst biologische) tomaten smaakt honderd keer beter dan een tomatensoep gemaakt van goedkope bleke tomaten. Zoals ook met deze poké bowl. Deze kun je prima maken met plofkipfilet (nee grapje, doe maar niet) en de zelfgemaakte sojadressing met goedkope sojasaus, maar geloof mij dat je de bowl naar een hoger niveau tilt met gebakken bio kippendij, kwalitatieve sojasaus (bijvoorbeeld Kikkoman) en de juiste rijst.

Lees verder op www.beaufood.nl