HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gezonder chocolade toetje (KIDS)

Geplaatst op 08/06/2021 door beaufood

Dit gezondere chocolade toetje maak ik vaak in het weekend voor Louen (1). Niet alleen voor Louen trouwens, maar ook voor onszelf want deze chocolade mousse is zó goddelijk. De chocolade toetjes zijn ook nog eens extreem eenvoudig te maken en je hebt er maar twee (ja echt!) ingrediënten voor nodig. Gewone chocolade mousse wordt meestal gemaakt met room en suiker. Véél suiker. Dat kan natuurlijk gezonder. In plaats van room en een berg suiker nemen we een blik kokosmelk en portie extra pure chocolade. Met deze twee ingrediënten maak je echt o-ver-heerlijke chocolade toetjes.

Pure chocolade en kokosmelk

Dit gezondere chocolade toetje maken we door een portie extra pure chocolade te mengen met warme kokosmelk. Door de warme kokosmelk smelt de chocolade en tijdens het afkoelen in de koelkast stijft de chocolademassa vervolgens op tot een heerlijke mousse. De kwaliteit van de kokosmelk en chocolade is redelijk belangrijk voor het resultaat én de smaak van de toetjes. Kort gezegd zal de mousse een stuk minder lekker worden wanneer je voor waterige kokosmelk en goedkope melkchocolade gaat.

Lees verder op www.beaufood.nl