HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Kind met slaapproblemen: Wat te doen?

Geplaatst op 26/06/2021 door love2bemama

Slapeloze nachten, uitgeputte ouders… Het is een van de clichés die bijna onlosmakelijk verbonden is met het ouderschap. Ouders wachten naarstig op het moment dat hun kind eindelijk doorslaapt, maar komen er al snel achter dat rusteloze nachten voor kinderen eerder een regel zijn dan een uitzondering. Wat kan je doen als je kind een periode onrustig slaapt of sowieso een lichte slaper is? En wat als je een kind met slaapproblemen hebt?

Kind met slaapproblemen

Kinderen en slapen. Er zijn eigenlijk maar weinig onderwerpen waar je als ouder zoveel mee bezig bent als het nachtritme van je kinderen. In het begin is het vooral een baby die niet wil doorslapen die je nachtenlang wakker houdt, maar ook op latere leeftijd kan je kind problemen hebben met de slaap vatten, blijven doorslapen of je hebt een kind met slaapproblemen. En slaapt je kind één keer wel goed door? Dan zijn het de kopzorgen over ‘hoe het beter kan’ die ervoor zorgen dat de wekker van de volgende dag voelt als een mokerslag op je gestel en zelfvertrouwen.

Lees verder op www.love2bemama.com