HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Oosterse broccoli

Geplaatst op 30/06/2021 door KokenmetKarin

Een oersimpel recept voor gekookte broccoli, is dat wel interessant genoeg? Ach, die Oosterse dressing biedt wellicht nét even een vleugje nieuwe inspiratie. En dan te bedenken dat dit recept ontstond naar aanleiding van een telefoontje van de radio…

Radio 1 belde, of ik in de uitzending wilde komen praten over het grote nieuws. Welk nieuws? Dat we sinds het coronavirus niet meer koken maar massaal eten bestellen.. Prima, zei ik, al ligt het natuurlijk niet zo zwart-wit. We staan inderdaad alsmaar korter in de keuken. Waar oma nog rustig een uur bezig was om andijvie stuk te koken en sudderlapjes op te zetten, vinden we nu een tienminutenpastaatje eigenlijk al heel wat en… Nee nee, onderbrak de redacteur me, dat bedoelde hij niet. Mensen zitten de hele dag thuis door corona en hebben daarom geen zin om ook nog te koken, dus gaan ze eten bestellen, blijkt uit nieuw onderzoek.

Stedelijke jongeren
Ook die trend zien we al langer, beaamde ik, met name jongeren kiezen voor gemak en eten liever buiten de deur. Was een restaurant vroeger iets voor een bijzondere gelegenheid, de stedelijke twintigers en dertigers van nu vullen hun dagen met buiten de deur ontbijten, lunchen, brunchen, dineren en niet te vergeten koffie drinken.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl