HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Puber gedrag straffen: hoe kun je dit het beste doen?

Geplaatst op 30/06/2021 door love2bemama

Puber gedrag straffen? Dit is een van de dilemma’s waar je als ouder eigenlijk al vanaf de peutertijd mee te maken krijgt. In de pubertijd is dit niet anders. Er zijn misschien zelfs weinig levensfase’s zo uitdagend voor een ouder als wanneer je kind aan het puberen gaat. Dit heeft er enerzijds mee te maken dat we het gedrag begrijpen. Tenslotte is er zowel hormonaal, als lichamelijk veel aan de hand. Plotseling is je lieve, vrolijke kind een draak van een puber, maar werkt het om dit gedrag te straffen? 

Een puber zal, net zoals een peuter, weer grenzen op gaan zoeken. Al heeft dit weinig te maken met driftbuien in de supermarkt en worden deze grenzen een stuk serieuzer. Zo worden je regels bijna constant op de proef gesteld en kan je puber soms ineens onwijs brutaal uit de hoek komen. Allemaal dingen waarvan je weet dat je ze misschien niet moet pikken. Toch bestaat er flink wat controversie over het nut van straffen van puber gedrag. Waarom is dat? Is straf geven soms niet gewoon nodig? Of kun je beter vanaf het begin een strenge opvoeding hanteren?

Lees verder op www.love2bemama.com