HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Wanneer kan een baby zitten: Zelfstandig en in de wipstoel

Geplaatst op 30/06/2021 door love2bemama

Je baby ontwikkelt zich in een rap tempo. Het lijkt wel alsof er iedere dag iets nieuws bij komt wat je baby kan. Nog voordat je het doorhebt kan je baby ineens lopen. Gelukkig gaat hier nog wel het een en ander aan vooraf, zoals kruipen en zitten. Wanneer kan je baby zitten?   

We hebben het nu ook echt over zelfstandig loszitten. Sowieso is het forceren van het zitten bij een baby niet aan te radend omdat ze de spierkracht en controle nog niet hebben om stevig rechtop te blijven. Een baby traint de benodigde spieren door middel van tijgeren en kruipen, zich van de buik naar rug draaien en weer terug. Deze oefeningen zijn tevens goed voor het evenwicht. 

Wanneer gaat een baby ongeveer zelfstandig zitten? 

Ieder kind ontwikkeld zich op zijn eigen tempo, maar de meeste baby’s kunnen om en nabij de acht maanden zelfstandig zitten. Nu betekent dit niet dat jezelf zorgen moet maken als je kind rond deze tijd nog niet zelfstandig zit. 

Lees verder op www.love2bemama.com