HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Makreelsalade met rabarber

Geplaatst op 30/06/2022 door KokenmetKarin

Sommige dingen komen elk jaar terug. Zoals rabarbertijd. En gelukkig maar! Vorig jaar juni gaf ik in de krant een recept voor omgekeerde rabarbercake en prompt kreeg ik mail van een lezer op Texel. ‘Een goudreinet is iets heel anders dan een elstar’, schreef Jaap Vlaming. ‘Die worden voor heel andere dingen gebruikt, dat weet iedereen. Maar rabarber is altijd maar gewoon rabarber. Maar ook daar heb je heel veel verschillen.’

Hoe hij dat weet? Omdat hij in zijn moestuin een verzameling heeft van wel 140 verschillende rassen en ik was van harte welkom. Dat maakte uiteraard nieuwsgierig. Vorige zomer lukte het me helaas niet meer, maar dit jaar stapte ik bijtijds op de veerboot.

Jaap blijkt een imposante verschijning met woeste witte haardos en dito baard en hij zit vol verhalen. Zijn moestuin van zeshonderd vierkante meter is minstens zo indrukwekkend. Met op het oog allemaal dezelfde rabarber, maar dan moet je net Jaap hebben. Kijk, wijst hij, dit blad is veel karteliger, dat blad staat wat meer omhoog, en die daar groeit helemaal opzij. Ook de stengels zijn anders: vierkantig, bijna rond of juist met een kuiltje.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl