HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Pré-menopauze wat is het en wat kun je eraan doen?

Geplaatst op 27/06/2022 door boostyourhealth

Toen ik 32 jaar was en enorm last had van mijn hormonen en eindelijk durfde langs te gaan bij de huisarts, werd ik doodleuk uitgelachen om het feit dat ik dacht dat ik in de (pré) overgang was. Helaas ben ik niet de enige en worden vrouwen met hormoongerelateerde klachten, pré menopauze of de overgang vaak niet serieus genomen. Het zit allemaal tussen onze oren en wat we ook vaak te horen krijgen dat ons lichaam nu eenmaal veranderd en dat we hier maar mee moeten dealen. Dat hoeft dus helemaal niet en het is daarom belangrijk om voet bij stuk te houden en de juiste hulp te vinden om jou hierbij te adviseren en op weg te helpen naar minder klachten. Ik vertel je alles over de pré menopauze en waar je terecht kunt met klachten, lees je mee?

Wat is de pre-menopauze precies?

De fase voor de menopauze noemen we de pre-menopauze (overgang) en is ver voor je laatste menstruatie al merkbaar. Je kan vanaf je 35e levensjaar al voelen dat de menopauze eraan komt. De hoeveelheid oestrogeen begint namelijk al toe te nemen en het progesterongehalte neemt dan juist af. Je krijgt dan last van een schommelende hormoonspiegel en alles kan hierdoor uit balans raken. We spreken dan over de pre-menopauze.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl