HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

6 redenen om iedere dag kombucha te drinken

Geplaatst op 24/07/2017 door puurenkracht

Kombucha staat bekend als gezondheidselixer en is zo’n 2000 jaar geleden ontwikkeld in het Verre Oosten. Het is gefermenteerde thee die naast probiotica nog tal van andere gezonde stoffen bevat. Dit zijn zes redenen om dagelijks een glas kombucha te drinken:

  1. Stimuleert je spijsvertering
    Kombucha bevat probiotica, enzymen en zuren die allemaal een gezonde spijsvertering ondersteunen. Probiotica zijn gezonde darmbacteriën die schadelijke bacteriën in de darmen tegengaan en zo helpen bij het voorkomen van candida en andere darmklachten. De drank zou zelfs lekkende darm syndroom kunnen bestrijden. Ook de antioxidanten in kombucha helpen de darmen gezond te houden.

  2. Bevordert afvallen
    Doordat kombucha rijk is aan polyfenolen en azijnzuur kan deze drank helpen bij gewichtsverlies. Er is nog meer onderzoek nodig om deze werking te bevestigen, maar kan in ieder geval geen kwaad om iedere dag kombucha te drinken als je wilt afvallen.

  3. Geeft energie
    Kombucha is rijk aan ijzer, die de toevoer van zuurstof naar je cellen bevordert, waardoor je je energiek voelt. Ook de B-vitamines in kombucha geven je energie, net als het beetje cafeïne dat kombucha bevat. Zo is de drank een gezonde energie drank voor iedereen die wel wat energie kan gebruiken en wat variatie wilt in zijn drinkpatroon naast water, thee en koffie.

Lees de blog verder op puurenkracht.nl