HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Gezonde Watermeloen Gummies

Geplaatst op 03/07/2017 door eetpaleo

Oh, die gelatine… Sinds ik het heb ontdekt kan ik het niet laten telkens opnieuw allerlei lekkere puddinkjes of gummies te maken. Gewoon omdat het zo leuk is! En gezond natuurlijk, want ja, deze gummies zien er echt uit als snoepjes en ze smaken ook zo. Maar.. Ze bestaan enkel en alleen uit fruit en gelatine (met daarin een heel spectrum aan essentiële aminozuren) en wat vanille. Je begrijp wel dat dit het extra verleidelijk maakt om er regelmatig iets mee te maken.

Bij deze gummies is het me eindelijk gelukt een manier te vinden waarop je het fruitsap niet eerst hoeft te koken, maar je toch mooie gummies krijgt. Eigenlijk was het heel simpel, ik had alleen geen idee dat gelatine ook bij lagere temperaturen oplost. Met deze methode gaan er veel minder vitaminen verloren!

Dit soort snoepjes zijn natuurlijk ook superleuk om met (of voor) kinderen te maken: zo krijgen ze meteen een deel van hun dagelijkse portie vitaminen én proteïnen binnen. Zonder dat ze het door hebben! Lijkt me ideaal, al heb ik er geen ervaring mee. Ik heb het ook niet op de buurtkinderen uit kunnen testen, deze gummies vond ik namelijk ook wel heel erg lekker voor mezelf. Drie maal raden waar deze gummies na het maken van de foto dus in zijn beland? Juist ja, mijn maag, in recordtempo.

Ingrediënten

  • 300g watermeloen, zonder schil
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1½ el gelatinepoeder
  • ¼ tl vanillepoeder

Lees verder op EetPaleo.nl!