HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Paleo Chocolate Chip koekjes

Geplaatst op 24/07/2017 door eetpaleo

De Mason Jar is een echt Amerikaans product, daarom leek het me leuk ook er ook iets echt Amerikaans mee te maken. Namelijk: paleo chocolate chip cookies!

Van die brosse, maar toch niet uit elkaar vallende koekjes met grote brokken chocolade erin. Ja, die bedoel ik. Dit is mijn eigen Paleo versie ervan, en ze zijn goed gelukt!

Wat hebben paleo koekjes met Mason Jars te maken? Nou… Ten eerste is de Mason Jar ook geschikt om als bewaarbus te gebruiken, voor bijvoorbeeld koekjes. Ten tweede is het dan nóg leuker om de Mason Jar te vullen met de droge ingrediënten van de koekjesmix, er het recept aan vast te knopen, en dit als cadeau te geven.

Er hoeven dan alleen nog kokosolie en een ei toe worden gevoegd. Zo kan de ontvanger lekker gaan bakken op een regenachtige middag en genieten van de koekjes wanneer ze nog warm zijn. Dat is toch veel leuker (én lekkerder) dan gewoon een pak koekjes opentrekken?

In dit geval is een Mason Jar met een inhoud van 1 Quart (ca. 950 ml) heel geschikt.

In deze paleo koekjes heb ik zelf een ongezoete chocolade gebruikt (100% cacao), maar je kunt natuurlijk ook heel goed een minder pure chocolade gebruiken. Een chocolade met een cacao-gehalte van 80% zou bijvoorbeeld ook erg lekker zijn. De koekjes worden steviger terwijl ze af koelen, haal ze dus niet meteen van de bakplaat na het bakken.

Kun je het niet laten om een warm paleo koekje te proberen? (zoals ik..) Ga gerust je gang, want ook dan zijn ze heerlijk! Pas alleen wel op voor chocoladevlekken..

Ingrediënten

  • Amandelmeel - 2 + ¾ cup
  • Kokosbloesemsuiker - ½ cup
  • Arrowroot - ¼ cup
  • Vanillemerg - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Pure chocolade - 100g, in stukjes gehakt
  • Kokosolie - ½ cup, vloeibaar
  • Ei - 1, groot, losgeklopt

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!