HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Welke wijn drink je bij mosselen?

Geplaatst op 21/07/2017 door goodfoodlove

Het mosselseizoen is weer van start gegaan! Oh wat kan ik smullen van zo’n heerlijke pan schelpen. Daarbij heeft het ook iets gezelligs, vind je niet? Het liefst eet ik mijn mosselen thuis met een vriend of vriendin, of op een zonnig terras. De ene keer op Thaise wijze, de andere keer liever klassiek. Maar altijd met een lekker glas wijn ernaast. Tot nog toe kocht ik ‘gewoon’ een flesje witte wijn, maar het is eigenlijk veel leuker (en lekkerder!) om een wijn te kiezen die perfect aansluit bij het gerecht. Wat voor wijn dat in het geval van mosselen is, dat zocht ik voor jullie uit.

R in de maand: feit of fabel?

Laten we eerst even beginnen met het uit de wereld helpen van een hardnekkige fabel. Ze zeggen dat mosselen alleen lekker zijn wanneer de ‘r’ in de maand zit. Vroeger was dit het geval; dat had alles te maken met de houdbaarheid van mosselen. Sinds het mogelijk is om dingen gekoeld te vervoeren, is dit achterhaald. Mosselen zijn verkrijgbaar tussen juli en april, wat betekent dat ze eigenlijk alleen in het voorjaar niet te krijgen zijn. Negen maanden per jaar kan je genieten van heerlijke Zeeuwse mosselen. Wanneer de ‘r’ in het seizoen zit is dus een beter ezelsbruggetje: in de zomer, herfst en winter zijn er mosselen.

Lees verder op www.goodfoodlove.com