HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Bacon Burger Bites

Geplaatst op 12/07/2018 door eetpaleo

Wanneer ik denk aan hamburgers dan denk ik ook meteen aan de toppings die ik erop wil. Bacon bijvoorbeeld! Dat bracht me op het idee om een soort mini hamburgers te maken, als hapje om aan gasten te serveren (erg leuk op een verjaardag) of juist om mee te nemen bij een picknick of potluck. Vandaar deze Bacon Burger Bites.

Hamburgers zonder bindmiddel?

Eén van de vragen die vaak worden gesteld wanneer ik een recept voor hamburgers (of gehaktballen) plaats is of er geen bindmiddel in hoeft te zitten. Zoals een eitje en een soort meel. Eigenlijk ligt dat volledig aan het soort gehakt wat je gebruikt.

Ik denk dat jij dit ook wel kent: je koopt gehakt uit de supermarkt en wanneer je het gaat bakken loopt het als het ware leeg in de pan, zo veel vocht komt eruit. Dat gebeurt dus ook wanneer je een hamburger van dat gehakt maakt. In dat geval kan het inderdaad slim zijn om een schepje kokosmeel en een eitje aan je gehakt toe te voegen wanneer je er hamburgers van gaat maken. Eigenlijk compenseer je op die manier ietwat de lage kwaliteit van je vlees (zonde, want vlees van goede kwaliteit is veel lekkerder en makkelijker om mee te werken).

Wat ik daarom altijd doe is mijn gehakt bij de Woeste Grond bestellen. Dat is afkomstig van dieren die een echt goed (en langer!) leven hebben gehad in de natuur. De dieren hebben geen antibiotica gehad en het vlees wordt sowieso niet bewerkt door er bijvoorbeeld water in te injecteren. Kortom; vlees van echt goede kwaliteit. Dat vlees loopt dus ook totaal niet leeg in de pan en leent zich perfect om hamburger van te maken. Zonder bindmiddel.

Bacon Burger Bites

Naast het feit dat je voor deze mini hamburgers dus géén bindmiddel nodig hebt, zijn ze ook gewoon ontzettend lekker. Ik hoop dat je ze gaat proberen want hier waren ze absoluut een succes. Vooral met de plakken zoete aardappel als bodem, knapperige bacon en zo’n kruidige olijf. Heerlijk.

Ingrediënten

  • 250g zoete aardappel
  • 250g rundergehakt
  • 2 tl gehaktkruiden naar keuze
  • 2 el kokosolie
  • 12 blaadjes rucola
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 6 kalamata olijven zonder pit

Lees verder op EetPaleo.nl!