HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

De kunst van het accepteren: zo leer je dat volgens een psycholoog

Geplaatst op 14/07/2018 door BedRock

Geluk, dat is wat andere mensen hebben. Dat zijn die lachende mensen in de Merci-reclame. Die in een wereld leven waar altijd de zon schijnt en waar verdriet gewoon met een doos chocolaatjes is te verhelpen.

Pas dan ben ik gelukkig

Nee, dan wij, eenvoudige stervelingen die maar wat aanmodderen en denken dat het leven pas écht leuk wordt wanneer we de baan van onze dromen hebben gevonden, de liefde van ons leven, als we eindelijk die vijf kilo kwijt zijn en – waarom ook niet – de staatsloterij winnen.

Maar helaas, dit is de baan waar we het even mee moeten doen, de wegen van de liefde zullen altijd ondoorgrondelijk blijven, diëten werken niet en de kans dat je morgen door een vrachtwagen wordt geschept is nog altijd driehonderd keer groter dan de kans op de hoofdprijs in de staatsloterij. Waarom kunnen we niet accepteren dat dit is wie we zijn en dit het leven is dat we leiden? Dit is het, ‘as good as it gets’.

Lees verder op www.BedRock.nl