HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Een burn-out voorkomen: is dit de manier?

Geplaatst op 15/07/2018 door BedRock

Helaas is er niet een of andere magische oplossing voor het voorkomen van een burn-out. Of je een burn-out krijgt hangt ook van verschillende factoren af, zoals je persoonlijkheid, je werkomgeving en je thuissituatie. Maar we kunnen het natuurlijk wél proberen. Onderzoekers uit Canada hebben wel een idee hoe.

Een burn-out voorkomen

Om een burn-out te voorkomen moeten we volgens de onderzoekers goed zijn in het negeren van dingen en (uitspraken van) mensen. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in het Journal Health Care Management Review. De onderzoekers lieten 600 Canadese verpleegkundigen in een jaar tijd twee verschillende enquêtes invullen, en vonden dat verwachtingen een grote invloed hebben op de uitkomst.

Verpleegkundigen die dachten bullshit van collega’s te kunnen negeren, werden er ook echt minder door geraakt en rapporteerden lagere percentages van burn-outs, meldt Scienceofus. “Als je denkt dat de onbeschoftheid van collega’s niet onder je huid komt, dan is de kans kleiner dat het dit ook echt doet.”

Lees verder op www.BedRock.nl