HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Het verschil tussen probiotica en prebiotica

Geplaatst op 10/07/2018 door eetpaleo

Probiotica en prebiotica, twee woorden met slechts één letter verschil. Is dat niet gewoon hetzelfde? Nou, nee. Je hebt ze echter wel allebei nodig voor een gezonde darmflora en dus een goed werkend immuunsysteem en soepele stoelgang. Hoe dat precies zit ga ik je uitleggen!

In de darmen bevinden zich, zoals je ongetwijfeld weet, een heleboel verschillende bacteriën. Maar liefst 700-1000 soorten. Je krijgt deze bacteriën bij de geboorte mee van je moeder en daarmee heb je veel meer DNA afkomstig van bacteriën in je lichaam dan je eigen DNA! Bizar, wanneer je er zo over nadenkt. Het spreekt dus voor zich dat deze bacteriën veel invloed hebben op ons lichaam.

Ze spelen niet alleen een grote rol in de darmen en het immuunsysteem, maar ook je huid heeft zijn eigen flora, in je mond bevinden zich bacteriën (die onder andere helpen bij een frisse adem en schone tanden) en zo op nog veel meer plekken in en op het lichaam. De basis bevindt zich echter in de darmen en de flora op andere plaatsen wordt hier rechtstreeks door beïnvloed. Bij het herstellen van de flora op de juiste plaatsen begin je dus eigenlijk altijd in de darm zelf.

Lees verder op EetPaleo.nl!