HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Homemade chocolade, easy does it!

Geplaatst op 15/07/2018 door vivonline

Chocolade zelf maken. That sounds like heaven. En helemaal als het om gezonde chocola gaat. Count us in! VivOnline was uitgenodigd voor een workshop om alles te leren over het maken van je eigen chocola. Easy does it

Wat is rauwe chocola precies?

Chocola wordt gemaakt van de cacaoboon, dat lijkt me voor de meeste wel bekend. Het onderscheidt tussen rauwe chocola en gewone chocola wordt hier al gemaakt. Na het plukken van de cacao bonen worden de meeste bonen geroosterd. De verhitting zorgt voor een sterkere smaak en maakt het pellen van de bonen makkelijker. Bij het roosteren van de cacaoboon gaan enorm veel voedingsstoffen verloren en cacao zit boordevol goede vitaminen en mineralen. Doodzonde dus! Wanneer je cacaobonen produceert van hoge kwaliteit is het proces van verhitting overbodig en kun je de bonen rauw gebruiken.

In de workshop vertelt Jamilla van het Superfood Centre over de onttrekking van cacaoboter en cacaopoeder uit de cacaoboon. En precies van deze ingrediënten gaan we vandaag onze eigen chocola maken. That sounds good to me!

Cacaonibs zijn stukjes rauwe cacao. Het ontstaat uit de kern van de cacaoboon

lees verder:

https://www.vivonline.nl