HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Marketing is a bitch (want nee, niet alles met een lachende aardbei op de verpakking is gezond)

Geplaatst op 12/07/2018 door BedRock

Het hoofdgerecht bestond uit drie brokken geitenkaas omringd door een carpaccio van bieten, honingdressing, pijnboompitten en rucola. Het toetje? Een bak vol gesneden fruit met yoghurt. Groene thee, zónder suiker maar mét een stroopwafel als hekkensluiter. M’n moeder is een keukenprinses.

Het was genieten, eerlijk waar. Maar gezond? Dat allerminst. Een blije geit in een weiland, opengesneden avocado’s die vrolijk in de zon chillen en een pratende banaan maken de maaltijd van moederlief nog geen gezonde maaltijd. Marketing is a bitch.

Ontbijtkoek is gezond toch?

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik tot twee jaar geleden de dag begon met een pak vloeibaar ontbijt (degene waar standaard de tekst: ‘Nu met extra granen en mineralen!’ op pronkt) en een ontbijtkoek XXL (is gezond toch? Nee? niet?). Ik geloofde jarenlang oprecht dat dit een prima start was. Het roer ging om toen een vrouwelijke collega zich afvroeg of een zwangerschap bij mannen daadwerkelijk door de wetenschap was uitgesloten. Heel hard huilen verzachtte de pijn.

Lees verder op www.BedRock.nl