HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Waarom kan de zon schadelijk zijn, en hoe beschermen we ons het beste?

Geplaatst op 17/07/2018 door ilovehealth

Man, man, man, wat een verwennerij deze temperaturen. Ik kan me niet heugen dat het in Nederland zo lang zo lekker weer is geweest. I Love It! Blote beentjes, slippertjes, zonnebrilletje, in de weekenden lekker aan (of op) het water, heerlijk. Maar ondanks alle positieve vibes, zitten er ook wat keerzijden aan dit zomerse weer. Want wanneer je veel en lang in de zon bent, en je niet goed beschermt tegen de sterke zonnestralen, kan dat (onherstelbare) schade toebrengen aan je huid. Hoe dit precies zit, en hoe je jezelf het beste kunt beschermen dezer dagen, vertel ik in dit blogje. Lees je mee? 

Waarom kan de zon schadelijk zijn voor je huid? 

Allereerst is het goed om te weten dat de zon verschillende lichtstralen uitstraalt. Naast de bekende ultraviolet (UV-A en UV-B) straalt de zon ook infrarood (straling die ons warmte geeft) uit en zichtbaar licht (het licht waardoor wij dingen kunnen waarnemen). Hiervan is eigenlijk alleen de ultraviolet schadelijk voor de mens. UV-B wordt grotendeels door de dampkring tegengehouden, maar bij een blauwe lucht dringt er toch nog vrij veel door tot aan het aardoppervlak. UV-B is de belangrijkste veroorzaker van huidkanker. UV-A daarentegen dringt vrij makkelijk door tot het aardoppervlak en is de minst schadelijke. Toch kan ook UV-A in hogere dosis leiden tot huidkanker. Maar dit is niet het enige effect. Beide versnellen namelijk ook het huidverouderingsproces.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl