HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Werken werken en nog eens werken, hoe ga je om met werkstress?

Geplaatst op 15/07/2018 door BetterbyGoalie

Heb jij werkstress?

Een omgeving waarin werkstress voorkomt is vrij gemakkelijk te herkennen. Allereerst zijn er meestal een aantal zaken die hieraan voorafgaan. Een (te) hoge werklast, conflicten op het werk of een gebrek aan groeimogelijkheden zijn omstandigheden die werkstress kunnen veroorzaken.

Symptomen van chronische stress zijn heel divers. Kenmerken in het begin zijn vaak terugkerende hoofdpijn, buikpijn en slaapproblemen. Omdat er vaak weinig aan wordt gedaan op het werk om chronische stress tegen te gaan, kunnen deze problemen erger worden. Hoge bloeddruk, slapeloosheid, een verstoord immuunsysteem en angstklachten zijn vaak het gevolg. Dit draagt bij aan gezondheidsproblemen zoals depressie, overgewicht en hartaandoeningen. Voordat het zo erg wordt, lopen veel mensen echter al tegen een ander probleem aan, een burn-out.

Omgaan met werkstress

Chronische stress kan in veel gevallen voorkomen worden door op een juiste manier om te gaan met werkstress. Allereerst is het in deze digitale tijd nodig om grenzen te stellen. Stel bijvoorbeeld de regel in dat je thuis niet meer aan werk zit, op deze manier creëer je een werkvrije-zone. Vervolgens kun je in deze werkvrije-zone jezelf weer opladen en tijd nemen om te relaxen. Dit is pas effectief als je zowel jouw werkgerelateerde gedachten als het daadwerkelijke werken zelf afsluit. 

Lees verder op www.HaveANiceDay.com