HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

10x de waarheid over het hebben van een dochter

Geplaatst op 17/07/2019 door love2bemama

Althans… Dat is dus de verwachting.

De werkelijkheid is echter heel anders, dan het beeld wat menig (toekomstig) meisjesmama aanvankelijk in gedachten heeft. Natuurlijk zijn er de jurkjes, speldjes, poppen en andere meidendingen. Is er het gegiechel, het kletsen en de miniatuurversie van jezelf.

Maar er komt veel meer kijken bij zo’n vrouwtje in de dop. Dingen die ik, zelfs al ben ik zelf notabene vrouw, niet had voor mogelijk had gehouden toen ik tijdens een pretecho te horen kreeg dat ik in verwachting was van een meid.

Zoals…

1. Meiden zijn onverschrokken

Natuurlijk. Mijn zoon klimt in bomen, valt zichzelf zowat dertig keer per dag een breuk tijdens het spelen en had voor zijn derde jaar al de eerste drie hechtingen te pakken. Maar ondanks zijn onbehouwen spel, is hij soms nog redelijk bang. Snelle achtbanen, extreme hoogtes… Zelfs voor hem zijn sommige dingen écht te gek. Daar waar het voor mijn meid letterlijk niet hard, hoog of snel genoeg kan.

Lees ook: Regels voor het daten van MIJN dochter

2. Meiden zien en horen ALLES

En het enge hiervan is: ze weten alles bizar snel in de juiste context te plaatsen.
Dus denk maar niet dat je weg komt met kleine leugentjes om bestwil zoals: ‘Mama heeft géén idee waar je chocolade is gebleven,’ want dikke kans dat ze het restje chocolade onder je kin ziet en doorheeft dat je de boel in het ootje neemt.

Een zeer slechte zaak, want:

3. Meiden vergeten niks…

Maar goed: dat is dan ook vrouw- eigen. Sorry!

Lees verder op www.love2bemama.com