HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

5 redenen waarom ik hardlopen mis tijdens mijn zwangerschap

Geplaatst op 05/07/2019 door eatrunlove


Waarom niet hardlopen tijdens zwangerschap

Er zijn genoeg vrouwen die tot 35 weken zwangerschap blijven hardlopen. Als zij zich er goed bij voelen moeten ze dat vooral lekker blijven doen. Maar de inzichten van Core Academy hebben er bij mij voor gezorgd dat ik er toch iets anders in sta. Hardlopen is een zogenaamde high impact sport. Dat betekent dat je lichaam veel impact te verwerken heeft. Wanneer je zwanger bent, heeft je bekkenbodem het zwaar te verduren doordat er een baby’tje in je groeit. Het hardlopen zorgt er door de bewegingen voor dat je bekkenbodem het nog zwaarder te verduren heeft. Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap geen last van hun bekkenbodem met hardlopen, maar ondervinden er juist na de zwangerschap problemen door. En die problemen kun je vooraf niet overzien. Ik vind het belangrijk dat ik na mijn zwangerschap goed herstel en hoop dat ik zo goed herstel dat ik ook weer prettig en normaal kan hardlopen. Daarom heb ik dus deze keuze gemaakt. Nogmaals, iedereen beslist hierin voor zichzelf! Je moet jezelf ook afvragen hoe belangrijk hardlopen voor jou is.

Waarom ik hardlopen mis tijdens mijn zwangerschap

Ik kom er nu dus achter dat ik het hardlopen toch meer mis dan had ik verwacht. Nog een paar maanden niet hardlopen en dan hoop ik het weer op te kunnen gaan pakken. Maar wat zijn dan die redenen dat ik het mis?

Lees verder op www.eatrunlove.nl