HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

8 tips om je beter te beschermen tegen de zon

Geplaatst op 12/07/2019 door fitnl


Tip 1: Smeer je elke 2 uur in en gebruik voldoende zonnebrand

Wist je dat je met eenhoge factor zonnebrandcreme gewoon bruin wordt?

Veel mensen smeren zich één keer in voor het zonnen en vergeten zich opnieuw in te smeren. Ga je langer dan 2 uur de zon in? Smeer je dan elke twee uur in. 

Verder is het verstandig om riante laag te gebruiken en deze voldoende uit te smeren over je lichaam. Smeer dus lekker dik!

Wist je dat je bij schaduw of bewolking tóch moet smeren omdat je alsnog kunt verbrangen? Schaduw vermindert de schadelijke invloed van uv-straling, maar neemt deze niet helemaal weg.

Vergeet niet om geregeld een nieuwe fles zonnebrandcreme te kopen, de crème van vorig jaar is misschien niet meer voldoende krachtig.

Waterproof of waterresistant betekent dat zonnebrand tijdens het zwemmen beter op de huid blijft zitten. Maar dit betekent niet dat de crème de hele dag blijft zitten. Smeer je daarom na het zwemmen of bij veel transpireren opnieuw in.

Tip 2: Bouw het rustig op

Volwassenen maken de stof melanine aan, waardoor we bruin worden. Dit is een soort zelfbescherming van het lichaam, om te voorkomen dat we snel verbranden. In plaats daarvan worden we dus bruin. Ga nu dus niet bij de eerste zonnestralen meteen drie uur lang in de zon zitten, maar bouw het -afhankelijk van jouw huidgevoeligheid- rustig op, met vijf tot tien minuten op de eerste dag.

Ook dan gebruik je een zonnebrandcrème. Verleng dit per keer steeds met vijf minuten en geef je huid zo nu en dan de kans om tot rust te komen. Wordt de huid rood? Ga dan direct uit de zon. Dit is namelijk een teken dat je verbrandt.

Lees verder op www.fit.nl