HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Dit zijn de 6 slechtste sportoefeningen die je kunt doen voor je rug

Geplaatst op 11/07/2019 door vivonline

Als we aan het sporten zijn kunnen we soms last krijgen van onze rug. Dit is uiteraard vervelend want je sportieve sessie wordt er zo niet beter op. Let daarom op met de volgende 6 sportoefeningen, deze kunnen je rug namelijk behoorlijk kwaad doen:

1. Sit ups

Je kent ze wel, het zijn die buikspieroefeningen die haast iedereen doet in de sportschool. Ze zijn weliswaar populair maar dat betekent nog niet dat ze niet gevaarlijk kunnen zijn. Je werkt aan je buikspieren maar tegelijkertijd ben je flink met die wervelkolom in de weer en dit kan de nodige pijn veroorzaken. Je kunt de sit ups vervangen voor de plank, hier ervaren mensen vaak minder snel klachten van.

2. Squats

Squats zijn een super oefening om je benen en bilspieren te versterken, maar het is wel een oefening die lastig uit te voeren is. De perfecte vorm heb je nu eenmaal niet 1-2-3 gevonden. En zodra je vorm niet goed is kan er een hoop misgaan met je rug. Probeer daarom altijd je squats goed aan te leren, dit scheelt je de onnodige en nare rugklachten.

lees verder:

https://www.vivonline.nl