HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Eet als een expert - zwanger

Geplaatst op 22/07/2019 door eatrunlove

Zoals de achterkant flap zelf zegt: “In Eet als een expert – Zwanger! worden al jouw vragen over voeding voor en tijdens de zwangerschap beantwoord door een team van (kinder)diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers. Met praktische tips, handige infographics en makkelijke recepten voor een eetpatroon dat gezond is voor moeder en kind.”

Van een gezonde kinderwens tot tips voor de bevalling en erna

Je kunt dit boek al lezen als je een kinderwens hebt en probeert zwanger te worden. Er staan diverse tips in over gezonde voeding en gewicht voor je zwangerschap, het gebruik van supplementen, het mijden van alcohol en roken en beweging. Er worden tips en adviezen gegeven voor tijdens je zwangerschap en hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling. Maar ook; hoe zorg je voor mealprepping en een goed gevulde koelkast na je bevalling. Waarschijnlijk ben je dan zo druk dat je geen tijd of geen zin hebt om gezond te eten, terwijl dat juist ook heel belangrijk is voor je herstel.

Voor mij was veel informatie al wel bekend, maar las ook wel wat nieuwe dingen. Bijvoorbeeld meer informatie over het gebruik van kruiden in eten en in thee of over wat een gezonde gewichtstoename is. En wat ik bijvoorbeeld interessant vond om te lezen is dat een gezonde gewichtstoename tussen de 11,5 en 16kg zit, maar dat maar liefst 47% daar over heen gaat. Vind ik best veel! Maar ook dat de liefde voor producten al in de buik begint. Bijvoorbeeld dat wanneer je veel junkfood eet dat ervoor kan zorgen dat je kind later ook graag junkfood eet. Wat jij eet en drinkt heeft invloed op de smaak en geur van je vruchtwater (en moedermelk). Eet je bijvoorbeeld witlof, dan komen de smaakstoffen in het vruchtwater en proeft je baby zo mee. Het is dus belangrijk om gevarieerd en veel verschillende groenten te eten zodat je baby daar tijdens de zwangerschap al aan kan wennen.

Uiteraard is elke situatie uniek, dus ga niet blind af op de adviezen in dit boek maar bespreek ook bepaalde zaken met je verloskundige of een diëtist die jouw situatie kent.

Lees verder op www.eatrunlove.nl