HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Fitte mama van de maand: Sigrid Koolhaas

Geplaatst op 30/07/2019 door eatrunlove


Sigrid Koolhaas, 35 jaar, vrachtwagenchauffeuse en personal trainer en doet aan Crossfit. Sigrid heeft een dochtertje: Tess van 1 jaar en 3 maanden. 

Van jongs af aan doe ik al aan sport, wat begon met kleutergym eindigde rond 24 uur per week in de turnzaal. Dit heb ik tot mijn 17e gedaan. Daarna nog recreatief geturnd tot mijn 20e. Toen ben ik begonnen met kickboxen wat ik ook 5 à 6 keer per week deed voor ongeveer 2 jaar. Daarna besloot ik vrachtwagenchauffeuse te worden en reed ik veel in het buitenland. Vanaf toen kon je mij in mijn vrije tijd terugvinden in de sportschool (fitness). In 2014 heb ik de liefde voor Crossfit gevonden en dat doe ik nog steeds :)
Weinig kwaaltjes en aangepast trainen vanaf 2e trimester

Ik heb het geluk gehad dat ik niet veel last heb gehad van misselijkheid, alleen een beetje in het eerste trimester. Als ik een kwaaltje moet noemen dan is het wel de vermoeidheid waar ik steeds meer last van kreeg vanaf het derde trimester.

Vanaf begin 2e trimester ben ik mijn trainingen gaan aanpassen. Het wordt aangeraden om vanaf dit moment geen focus of specifieke aandacht meer op je rechte buikspieren te leggen. Je schuine buikspieren kun je wel blijven trainen. Ik ben bijvoorbeeld toen gestopt met toes to bar, GHD sit ups, L-sit holds enz.

Op een gegeven moment waren er wel meer oefeningen die ik niet meer kon doen, omdat er een mooie dikke buik in de weg stond. Wat ik het meest miste was dat ik niet meer kon weightliften (clean & jerk en snatchen) en wat gymnastic elementen zoals handstand en muscle ups bijvoorbeeld.

Lees verder op www.eatrunlove.nl