HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Glutenvrij appel kaneel brood

Geplaatst op 04/07/2019 door beaufood

Oh, en waarom ik dit een brood noem en geen cake? Net als bij een snee brood smaakt een plak van dit appel kaneel brood extra goed met een lekkere topping erop. Bijvoorbeeld met een laag romige plantaardige variatie op boter. Wellicht hebben jullie het al voorbij zien komen op Instagram, maar ik ben enorm fan van de nieuwe 100% plantaardige variatie op boter van Becel. Nee dit is geen plat verkooppraatje, ik vind deze plantaardige spread echt héél erg lekker. Hij is super romig en bestaat uit een mix van plantaardige oliën die afkomstig zijn uit zaden van onder andere zonnebloemen, koolzaadbloemen en lijnzaadbloemen en uit shea- en kokosolie. Verder is Becel Pure vrij van palmolie, lactose, conserveermiddelen en kunstmatige smaakstoffen. Om verschillende redenen probeer ik steeds vaker plantaardige keuzes te maken. Een plantaardig voedingspatroon bestaat voornamelijk uit groenten, fruit, peulvruchten, noten, volkorenproducten en plantaardige vetten en oliën. Nummer één is dat het simpelweg beter is voor het milieu en de dieren. Op nummer twee staat dat plantaardige voeding rijk is aan belangrijke voedingsstoffen, zoals goede onverzadigde vetten, en dus goed voor de gezondheid! Onverzadigde vetten, zoals Omega 3 en 6 dragen bij aan het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Ik ga hier zeker niet roepen dat jullie allemaal veganist moeten worden (ben ik zelf namelijk ook niet), maar ik juich het vaker maken van plantaardige keuzes wél enorm toe. Ik zeg, maak dit appel kaneel brood eens, smeer er een lekkere laag plantaardige spread op en proef het zelf :)

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Dit heb je nodig voor dit glutenvrij appel kaneel brood

  • 200 gr havermeel – Vermaal hiervoor havermout tot meel in je blender of keukenmachine 
  • 100 gr boekweitmeel
  • 300 gr appelmoes – Suikervrij
  • 2 el psylliumvezels – Het geheime ingrediënt in glutenvrije baksels! Psylliumvezels zijn oplosbaar en kunnen twintig keer hun eigen gewicht aan water in zich opnemen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat dit glutenvrije brood niet droog wordt. 
  • 150 ml havermelk
  • 3 eieren
  • 3 el kaneel

Voor de swirl

  • 100 gr appelmoes
  • 1 el kaneel

Voor erop

  • plantaardige variatie op boter – Becel Pure! 100%plantaardig, vrij van toevoegingen en kunstmatige smaakstoffen.
  • snuf kaneel
  • appelstroop

Lees verder op www.beaufood.nl