HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Grooming en sexting: Hoe ga je hier als ouder mee om?

Geplaatst op 16/07/2019 door love2bemama


Grooming wat?

Grooming is een manier van digitaal kinderlokken. Veelal zoeken groomers hun slachtoffers uit via social media-kanalen en via spellen met een chatfunctie, zoals; Tik Tok, Minecraft, FortNite en Star Stables. De meeste slachtoffers zijn tussen de 11 en 15 jaar oud. Kinderen van deze leeftijd zijn gevoelig voor grooming, omdat ze nieuwsgierig worden naar seks en seksueel getinte berichtjes dus best spannend kunnen vinden.

Vertrouwensband

Een groomer zal zich voordoen als een leeftijdsgenootje om op deze manier langzaam het vertrouwen van het kind te winnen. Als er eenmaal een ‘vertrouwensband’ is ontstaan, dan gaat het allemaal steeds een stapje verder. Er worden naaktfoto’s gevraagd of het slachtoffer wordt gevraagd om zich uit te kleden voor de webcam.

Grooming en sextortion

Probeert een kind het contact te verbreken, dan zal de groomer genadeloos toeslaan door het slachtoffer te bedreigen. Als er bijvoorbeeld geen geld wordt betaald, dan worden de beelden naar familie of vrienden gestuurd. Dit wordt ‘sextortion’ genoemd. Seksuele afpersing, dus.

Lees verder op www.love2bemama.com