HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Halloumi salade met quinoa, granaatappel en yoghurt dressing

Geplaatst op 06/07/2019 door feelgoodbyfood

Salades zijn gezond, licht verteerbaar en kunnen zowel als lunch als licht diner. Mits je natuurlijk een volwaardige en voedzame salade maakt. Daarnaast moeten er naast voedzame koolhydraten altijd een lekkere ‘bite’ vol met eiwitten in m’n salade zitten, zoals tofu, tempeh, peulvruchten òf salade met halloumi!

Halloumi is een Cypriotische kaas (die ik niet zo naar kaas vind smaken), die je heerlijk kunt grillen en daardoor ideaal is in een frisse salade.

Halloumi salade met quinoa, granaatappel en yoghurt dressing

Deze salade is zo lekker! Vooral op warme, zonnige dagen zoals afgelopen week, omdat de halloumi een beetje zoutig smaakt. De halloumi combineert heel goed met de frisse smaken van de avocado en granaatappelpitjes. De yoghurt dressing maakt de salade lekker fris.

Naast dat de salade echt heerlijk is, ziet ‘ie er ook nog eens kleurrijk en zomers uit. Deze salade staat deze zomer zeker weer vaak op tafel!

Dit heb je nodig (2 personen)

100 gram quinoa
1 pakje halloumi
2 stengels lente ui
1 avocado
granaatappel pitjes
2 grote handen rucola
sap van halve citroen
peper

Yoghurt dressing
2 eetlepels (plantaardige) yoghurt
1 theelepel zat’atar

Lees verder op www.feelgoodyfood.nl