HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe een hond nemen je gezondheid verbetert

Geplaatst op 16/07/2019 door happyinshape

Een hond in huis nemen, betekent een flinke verantwoordelijkheid. De hond moet immers goed verzorgd worden en meerdere keren per dag uitgelaten worden. Je krijgt er wel wat voor terug. Een hond is een trouwe vriend op wie je altijd kunt rekenen. Minder bekend is dat je met het in huis halen van een hond tevens kunt rekenen op gezondheidsvoordelen die mensen zonder hond niet hebben.

Animal Assisted Therapy (AAT)

Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten met hartproblemen sneller herstellen na bijvoorbeeld een hartaanval door de aanwezigheid van een hond. De bloeddruk van deze patiënten gaat omlaag, stress verdwijnt grotendeels en ook rapporteren hartpatiënten minder gevoelens van angst en depressie, als ze tijdens hun revalidatieperiode regelmatig een hond kunnen aaien. Behalve dit duidelijke positief effect op de fysieke gezondheid van patiënten hebben honden ook een positief effect op de geestelijke gezondheid.

lees verder:

https://happyinshape.nl