HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Mijn zwangerschap van begin tot eind

Geplaatst op 18/07/2019 door eatrunlove


Hoe ik erachter kwam

Ik was inmiddels zo’n 5 maanden gestopt met de pil, maar mijn cyclus was alles behalve normaal. Elke 2,5 week werd ik weer ongesteld, mijn lijf totaal ontregeld. Ik wist dat je lichaam tijd nodig had om te ‘ontpillen’, maar dit hadden ze er niet bij verteld. Op zich had ik nergens last van, maar elke 2,5 week ongesteld zijn is niet heel relaxed. En toen kwam die keer dat er 3 weken tussen zat, dat werd 3,5 week en toen ik na 4 weken nog niet ongesteld was, zei ik tegen mijn vriend: ik denk dat ik zwanger ben. Ik wist het gewoon. Ik ben direct nadat ik dat tegen hem zei nog naar de Albert Heijn gegaan en heb daar de laatste test gehaald die er lag. Ik kon niet langer wachten en heb de test ook gelijk gedaan. Ja hoor, ik was zwanger. Totaal verbouwereerd, want dat betekende dus dat ik bij mijn eerste ‘normale’ cyclus gelijk zwanger was. Ik wist dat dit kon gebeuren en ik wilde dit ook graag, maar toch was het ook wel weer snel ineens.

Dat weekend zou ik met mijn moeder naar Lille gaan. Die kent mij natuurlijk langer dan vandaag, dus dat vond ik ontzettend lastig. Ik wilde het niet geheim houden, maar het haar ook niet alleen vertellen. Mijn vriend zou de volgende dag gaan klussen met mijn vader, dus met een hele domme smoes ben ik meegegaan en stonden we om 7.30 voor hun deur (ik moest natuurlijk gewoon werken). Ik heb het dus toen het nog ontzettend pril was aan mijn ouders verteld. Maar dat weekendje Lille was daarna gewoon heel ontspannen en ik hoefde me ook niet in allerlei bochten te wringen om het geheim te houden (wat me toch niet was gelukt).

Een vroege echo

We hebben het vrij snel daarna ook aan de ouders van mijn vriend verteld. We dachten; als het mis gaat, willen we het ook vertellen. Dus wat geeft het. Inmiddels kwamen ook kerst en oud & nieuw dichterbij, dus uiteindelijk heb ik met 9 weken een vroege echo gedaan omdat ik zo ontzettend benieuwd was of het hartje klopte en ik ook graag wat zekerheid wilde. Ik voelde op dat moment echt helemaal niks (niet misselijk, niet moe), dus behalve de positieve test wisten we eigenlijk niets. We zagen het hartje kloppen, wat een bijzonder moment! Met kerst hebben we het aan familie verteld en met oud & nieuw aan onze beste vrienden. Ik had geen zin om geheimzinnig te doen en ik wist zeker dat het op zou vallen, zeker met oud & nieuw. Ik drink niet veel, maar ik drink wel altijd.

Lees verder op www.eatrunlove.nl