HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Nieuw onderzoek: 15 minuten per dag mediteren helpt tegen stress

Geplaatst op 07/07/2019 door fitnl


Het onderzoek

Aan dit onderzoek deden 53 deelnemers mee. 70% van de onderzoekspopulatie was vrouw en 27 van de 40 deelnemers waren eerstejaars psychologiestudenten.

De deelnemers dienden zelf als hun eigen controlegroep. De studie bestond namelijk uit 4 fasen van elk 2 weken. Tijdens Fase 1 werd er niet gemediteerd en tijdens Fase 2 wel. Ook kregen de deelnemers een vragenlijst die ze dagelijks in de avond moesten invullen.

Verder gingen de respondenten tijdens deze 8 weken gewoon op vakantie, wanneer ze dat normaal ook al van plan waren.

Tijdens een gedeelte van deze vakantiedagen werd er wel of niet gemediteerd. De onderzoekers wilden namelijk het effect van een aantal vakantiedagen vergelijken met dat van mediteren. Ook waren benieuwd of mediteren op vakantiedagen van extra waarde is op het mentaal welbevinden.

De resultaten

Uit de resultaten van dit onderzoek komt naar voren dat dagelijks 15 minuten mediteren je kan helpen om je mentaal beter te voelen.

Daarnaast hadden de deelnemers op de meditatiedagen minder last van negatieve emoties dan op vakantiedagen en niet-meditatiedagen.

Lees verder op www.fit.nl