HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Ouders houden slopende sportschema’s zelf in stand

Geplaatst op 06/07/2019 door love2bemama


Een uurtje sporten

Dat hele sporten voor kinderen is namelijk alles behalve kattenpis. Onze jongste dochter van 6 bleek aanleg te hebben voor turnen. Dat hield in dat een leuk-we-gaan-een-uurtje-per-week-turnen binnen 3 maanden uitmondde in een race tegen de klok op maandag, dinsdag èn donderdag! Natuurlijk voelde ik trots dat ze gevraagd werd voor de proefselectie, maar toen ze met een derde training per week aankwamen om ook haar spierkracht en conditie ‘op pijl’ te krijgen, vroeg ik me toch af waar we mee bezig zijn. Gelukkig bleek dochterlief dit ook teveel te vinden en kon ik vriendelijk bedanken voor deze mogelijkheid meer te trainen. Naast turnen wil ze namelijk ook graag hockeyen èn naar muziekles. Deze keuze werd niet door iedereen begrepen. Ik heb een kind met talent en dan gùn je haat toch alleen het beste? Klopt. Doe ik.

Want wat is er eigenlijk gebeurd met het leuk-we-gaan-een-uurtje-sporten concept? Ik kan me niet herinneren dat we vroeger vele uren per week op het hockeyveld, turnhal, judozaal of waar dan ook doorbrachten. Ik als a-sportieveling niet, maar ook mijn vriendinnetjes niet. Misschien een enkeling, maar die had dan ook werkelijk aanwijsbaar mega talent.

Lees verder op www.love2bemama.com