HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Sportkleding tijdens zwangerschap

Geplaatst op 20/07/2019 door eatrunlove


Buik wel of niet ondersteunen

Ik kreeg de vraag op Instagram of het nodig is om je buik te ondersteunen tijdens het sporten omdat op het internet te vinden is dat dit goed is. Extra ondersteuning voor de buik zou goed zijn om de rug minder te belasten en extra uit je workout te halen. Ik sta hier niet helemaal achter. Ten eerste; door een oefening goed uit te voeren hoef je je rug niet extra te belasten. Natuurlijk zorgt een zwaardere buik voor extra belasting aan de voorkant van je lichaam, maar in principe zou je lichaam dit zelf moeten kunnen corrigeren. Door het dragen van een buikband denk ik persoonlijk dat je spieren ook een beetje ‘lui’ worden. Ik ben er daarom groot voorstander van dat je je lichaam natuurlijk belast, extra ondersteuning zou ik alleen adviseren als je dat advies echt krijgt van een specialist. Sporters die niet zwanger zijn dragen ook wel eens een buikband, maar pas bij extreem zware gewichten.

Ten tweede wil je niet meer uit je workout halen; je wilt namelijk gewoon lekker bewegen. Je gaat geen extreem zware gewichten tillen, je gaat geen high intensity oefeningen doen waarbij je je buik belast en je gaat niet helemaal tot het gaatje. Dat is namelijk helemaal niet goed voor jou en je baby. Daar meer over weten? Lees dan even deze blog. Neemt niet weg dat het wel heel fijn kan zijn om een broek te dragen die over je buik heen valt (of juist een lage broek die onder je buik valt). Een broek met een strakke band die halverwege je buik knelt, zit nu eenmaal niet zo lekker.

Tips voor sportkleding tijdens zwangerschap

Ik heb het idee dat er weinig echt goede sportkleding is voor zwangere dames. Winkels als H&M, Noppies en Prenatal verkopen wel wat, maar dit zijn geen gespecialiseerde sportmerken. Röhnish – een Scandinavisch merk speciaal voor dames – heeft een aantal zwangerschapsitems in hun collectie zitten. Ik vind dit een prachtig merk wat kwalitatief goede kleding maakt. Van hen heb ik de zwangerschapstight (zie hoofdfoto) getest. Deze heeft een band (biedt geen ondersteuning) die je over je buik heen kunt trekken, dit zit comfortabel en mooi. Wel is de band vrij groot, dus bij mij paste deze tight pas goed aan het einde van mijn zwangerschap. Maar als je buik snel groeit, kan ik deze zeker aanraden.

Lees verder op www.eatrunlove.nl