HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Waarom een zwangere vrouw wil dat je uit haar buurt blijft

Geplaatst op 30/07/2019 door love2bemama

Sommige vrouwen worden misselijk, krijgen trek in ‘vreemde’ dingen en krijgen last van de welbekende moodswings of nesteldrang. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat het, naast al deze zwangerschapskwaaltjes, zo is dat zwangere vrouwen meer behoefte hebben aan ‘persoonlijke ruimte’.

Zwangere vrouw en persoonlijke ruimte

Het is dus niet voor niets dat heel veel dames moordneigingen krijgen als iemand ongevraagd hun buik aanraakt. Het is ongeveer te vergelijken met wanneer (een onbekend) iemand zijn hand ongevraagd in de kinderwagen steekt om de pasgeborene even te ‘strelen’. Maar het is niet alleen een ‘hormonaal dingetje’. Sterker nog: de behoefte aan gepaste afstand is wetenschappelijk te verklaren en heeft ook nog eens een functie.

Des te meer reden om een zwangere vrouw, NOOIT, ongevraagd bij haar buik te ‘grijpen’ dus.

Ruimte

Flavia Cardini, professor aan de Anglia Ruskin Universiteit zegt:
“Het onderzoeksresultaat suggereert dat wanneer het lichaam belangrijke, grote veranderingen doormaakt en de buik duidelijk groter begint te worden. Het moederlijke brein de nodige aanpassingen begint te maken wat betreft de ruimte rondom het lichaam.”

Lees verder op www.love2bemama.com