HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat kan je het beste ‘s avonds eten als snack voor de tv?

Geplaatst op 11/07/2019 door fitnl


Popcorn

Dé snack om te eten bij een goede film is natuurlijk popcorn – en het goede nieuws is dat het nog redelijk gezond is ook. Maar dan heb ik het niet over de gesuikerde of gezouten popcorn die je kant en klaar in de winkel kan kopen of bij de bioscoop haalt, maar zelf thuis gepofte variant. De droge korrels waar je popcorn van kan maken zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Je kan ervoor kiezen popcorn te maken met of zonder olie. Zonder is wat minder goed voor de pan, maar wel beter voor de lijn.

Je kunt er ook voor kiezen een olie te gebruiken met veel onverzadigde vetzuren, zodat het iets gezonder is. Gebruik kleine porties maïs per keer, want popcorn neemt na de bereiding acht keer zo veel ruimte in. Verhit een pan met optioneel een beetje olie erin. De pan moet goed heet zijn voordat je de maïskorrels in de pan doet.

Let erop dat de olie niet begin te roken, want dan is de pan te heet. Doe de maïskorrels in de pan en leg de deksel erop. Dit voorkomt dat de stoom en de popcorn de pan verlaten. Laat de deksel tijdens het poffen op de pan en zet de hittebron uit als het stil wordt onder de deksel . Als de popcorn klaar is, kan je ervoor kiezen het eventueel nog op smaak te brengen. Naturel popcorn bevat ongeveer 40 calorieën per handje.

Lees verder op www.fit.nl