HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

5 jaar na de stilgeboorte van Lina

Geplaatst op 09/07/2020 door love2bemama

5 jaar na de stilgeboorte van Lina. 3 juni 2020, dan is het precies 5 jaar geleden dat ons dochtertje Lina stil geboren werd na 20 weken zwangerschap. We hebben de zwangerschap laten afbreken nadat we te horen kregen dat zij het Syndroom van Edwards had, een zeer ernstige aandoening waarbij de meeste kinderen al tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte overlijden. Het is nu 5 jaar na de stuitgeboorte van onze Lina en in deze blog vertel ik je ons verhaal.

5 jaar

Inmiddels zijn we 5 jaar verder, een dochtertje van 3,5 jaar rijker en voelt mijn gezin compleet. Ook wonen we precies 5 jaar in onze huidige woning en word deze plek telkens meer ons thuis.

5 jaar na de stilgeboorte

Hoewel er geen dag voorbij gaat dat ik niet aan Lina denk en de datum 3 juni altijd een verdrietige dag is, is de periode daaraan voorafgaand voor mij persoonlijk nog het zwaarst. Ik voel het onbewust ook dit jaar weer aan mijn lichaam, aan mijn nachtrust en mijn emotionele balans. Vanaf 11 mei gebeurt er iets in mij, komen de diep weggestopte emoties boven, de ontembare boosheid en de ontelbare vragen. 

Lees verder op www.love2bemama.com