HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Een blik op antidepressiva

Geplaatst op 06/07/2020 door NiceDay

Misschien heb je er weleens van gehoord: antidepressiva. De naam geeft je misschien wel een idee, maar wat is het, waar wordt het voor gebruikt en hoe lang kun je het gebruiken. Lees er meer over in deze blog.

Wat zijn antidepressiva?

Antidepressiva zijn medicijnen die worden ingezet om depressieve klachten te verminderen en worden toegediend in de vorm van tabletten, capsules of vloeibare vorm. Antidepressiva herstellen het evenwicht van bepaalde stofjes (neurotransmitters) in je hersenen. Ze hebben effect op de neurotransmitters serotonine en noradrenaline, die betrokken zijn bij de regulatie van stemming en emoties. Uit onderzoek blijkt dat een tekort aan deze twee neurotransmitters o.a. kan leiden tot depressieve klachten. Wat precies de oorzaak is van zo’n tekort is daarentegen een stuk complexer. Meerdere factoren, waaronder genetische-, sociale- en omgevingsfactoren spelen hierbij een rol.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com