HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Hoe kan acceptatie je helpen?

Geplaatst op 28/07/2020 door NiceDay

“Accepteren kun je leren” wordt er weleens gezegd. Maar wat is acceptatie eigenlijk? En hoe haal je hier je voordeel uit? Hoe kan acceptatie je helpen?

Wat is acceptatie?

Acceptatie verwijst naar het herkennen en accepteren van de realiteit van een situatie, ervaring of emotie zonder deze te bestrijden, te willen veranderen of te vermijden. Het lijkt voor sommigen misschien op passiviteit of opgeven, maar het is verre van dat! Acceptatie kan een grote hoeveelheid motivatie en veerkracht vergen, vooral als het iets is dat je niet ondersteunt of leuk vindt. Iets accepteren betekent trouwens niet direct dat dit ‘voor altijd is’. Je kunt nog steeds werken aan een verandering. Maar acceptatie kan juist een goede eerste stap zijn in jouw proces naar het verbeteren van een situatie of het omgaan met emoties. Om die reden speelt acceptatie vaak een grote rol in therapie. Een soort therapie waar acceptatie een belangrijk onderdeel van is, is ACT, ook wel bekend als Acceptatie en Commitment therapie.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com