HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe pak je de training weer op na een pauze?

Geplaatst op 06/07/2020 door fitnl

1 juli gaan de sportscholen weer open. Kortom, tijd om weer lekker te trainen! Maar let op: ik zie dat te veel mensen na een vakantie of rustperiode juist overbelast of geblesseerd raken. Je kunt helaas niet gelijk met je oude trainingsbelasting weer verder gaan en de verloren tijd inhalen. In dit artikel geef ik je 8 tips om weer verstandig van start te gaan.

Focus je op een goede beweging

Heb je de afgelopen maanden minder gesport, thuis getraind of bijvoorbeeld meer cardio gedaan? Dan is het weer even wennen voor je lichaam als je start met squatten of een machine in de sportschool. Zo’n korte periode van een andere belasting noem je ‘detraining’.

Je lichaam moet weer gewend raken aan de beweging. Als je begint met een fitnessoefening speelt het lichaam als het ware een filmrolletje af met het beweegpatroon wat daarbij hoort. Als je dit een tijdje niet hebt gedaan beweeg je lastiger en minder efficiënt. Dit betekent dat je misschien wat houteriger bent, een kleinere bewegingsuitsforuag hebt of minder belasting aankunt.

Lees verder op www.fit.nl