HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Hulpmiddelen voor dove moeders

Geplaatst op 13/07/2020 door love2bemama

In deze blog vertel ik je over hulpmiddelen voor dove moeders. In mijn vorige blog heb ik uitgelegd hoe ik aandacht van mijn kinderen trek. Maar hoe zit het met andersom? Aangezien ik auditief beperkt ben; hoe trekken kinderen mijn aandacht? Wanneer ze huilen of ‘mama’ roepen, hoor ik ze dan? Als een horende ouder hoor je je kind makkelijker en sneller. Voor mij is dat net iets lastiger en moet ik ook mijn ogen gebruiken. Daarom gebruik ik hulpmiddelen voor dove moeders (en vaders) zodat mijn dove moederschap verrijkt wordt.

Hulpmiddelen voor dove moeders

Dankzij deze (technische) hulpmiddelen voor dove moeders kan ik er zijn voor mijn kinderen en als een supermama dienen (althans, daar doe ik hard mijn best voor). De hulpmiddelen die ik als dove moeder gebruik, en waarvoor ze dienen, omschrijf ik in dit blog.

Een cochleaire implantaat (CI)

Een neefje van mijn man noemde mij ooit een cyborg. Dat vergeet ik nooit meer. Want ja, dat is best wel logisch. Een Cochleaire implantatie (via deze link vind je nog meer informatie over de spraakprocessor en de zendspoel) is een gehoorapparaat dat in het binnenoor wordt ingeplant waardoor ik geluiden scherper en zuiverder kan horen dan met een gewoon hoortoestel. 

Lees verder op www.love2bemama.com