HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Ik wil afvallen maar heb geen discipline…

Geplaatst op 01/07/2020 door optimavita

Jullie weten dat ik in mijn artikelen heel vaak in ga op reacties die ik krijg. ‘Ik wil afvallen, maar heb geen discipline’, maar daar zeker niet in ontbreken. Elke dag lees ik zo’n berichtje minimaal 1x en soms zelfs vaker. Natuurlijk kan ik ze niet allemaal persoonlijk beantwoorden, vandaar dat ik er in dit artikel uitgebreid op in ga. 

‘Ik wil afvallen’

Ik start met in gaan op het eerste deel van de zin. Veel mensen hebben ‘afvallen’ als doel. Als je me lang volgt, dan weet je waarschijnlijk dat ik dit niet een sterk doel vind. Stel jij zou om welke reden dan ook een arm verliezen. Dan ben je afgevallen! Toch voelt het dan hoogstwaarschijnlijk niet alsof je jouw doel hebt bereikt. ‘Ik wil afvallen’ is dus eigenlijk niet jouw doel. 

Jouw echte doel is de reden dat je wilt afvallen. Misschien wil je gezonder worden, de kans op aandoeningen verkleinen, je zelfverzekerder voelen, makkelijker dagelijkse bewegingen kunnen uitvoeren, weer in normale kledingwinkels kunnen shoppen of ga zo maar door. DIT is jouw echte doel. Waarom dat ontzettend belangrijk is, daar ga ik later op in.

Lees verder op www.Optimavita.nl