HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Mijn grote angst: een maatje meer of ernstig ziek worden?

Geplaatst op 11/07/2020 door love2bemama

Al jaren sukkel ik met anorexia, psychische problemen en negatieve gedachten. Hier ervaar ik ups en downs in. Helaas komen er nu ook lichamelijke klachten bij. Hierdoor word ik gedwongen te relativeren: wat is nu écht beangstigend? Het idee dat het leven niet op mij wacht of dat ik mij druk maak over het eten van een reep chocolade en maar niet over mijn anorexia heen kan komen. Wat is mijn grote angst in het leven?

Een poliep in mijn darm

11 jaar geleden werd mijn vader ziek, darmkanker met uitzaaiingen naar de lever. Hij heeft drie jaar gevochten en is uiteindelijk plotseling overleden aan een hartstilstand. In die tijd had ik ook enorme buikklachten. Ze vonden in mijn darm een poliep (wat een voorloper van een kwaadaardigheid kan zijn) en ik moest iedere vijf jaar gecontroleerd worden.

Ik stelde onderzoek uit

Onderzoek laten doen vind ik alles behalve prettig. Dit onderzoek hebben ze bij mij uitgevoerd zonder roesje of verdoving en ik was behoorlijk getraumatiseerd. Uitstellen, uitstellen en nog eens uitstellen is wat ik nu doe. 

Lees verder op www.love2bemama.com