HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Nieuw onderzoek: Ga je van koolhydraten meer eten?

Geplaatst op 19/07/2020 door fitnl

Wil je succesvol afvallen, dan moet je vooral minder koolhydraten eten. Van koolhydraten krijg je namelijk honger en daardoor eet je er makkelijk te veel van. Althans, zo luidt de conclusie van de voorstanders van het koolhydraatarm dieet. Maar is dat echt zo? Ga je echt meer eten van koolhydraatrijke voeding?

Voorstaande obesitas-wetenschapper Kevin Hall en zijn onderzoeksteam plozen het uit [1]. En wat blijkt? Tijdens het koolhydraatrijke voedingspatroon aten de proefpersonen zelfs minder dan tijdens een koolhydraatarm dieet. Meer over dit interessante onderzoek lees je in dit artikel. 

Het onderzoek

Aan dit onderzoek deden 20 proefpersonen mee met overgewicht. Het onderzoeksteam hield alles bij wat de respondenten aten. Vervolgens werden ze onderverdeeld in een voedingspatroon met weinig of met veel koolhydraten. Het koolhydraatrijke voedingspatroon bestond voornamelijk uit veel plantaardige voedingsbronnen. Tijdens beide periodes mochten ze ad libitum(onbeperkt) eten. Na 2 weken wisselden ze om van voedingspatroon.

Lees verder op www.fit.nl