HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Welke toeslagen krijg je als alleenstaande moeder?

Geplaatst op 21/07/2020 door love2bemama

Als alleenstaande moeder kan het lastig zijn om alle eindjes aan elkaar te knopen. School, woning en het onderhoud van je kind kosten nu eenmaal geld. Zelfs bij een fulltime baan is het voor alleenstaande moeders vaak lastig om het hoofd boven water te houden. Tenslotte kost kinderopvang ook nogal wat. Niet te vergeten een eventuele opleiding. Gelukkig bestaat er steun vanuit de belastingdienst en overheid om alleenstaande ouders te helpen. Welke toeslagen krijg je als alleenstaande moeder? 

Toeslagen in Nederland

Toeslagen krijg je van de belastingdienst en zijn er om de Nederlandse burger tegemoet te komen in de kosten van bepaalde zaken. Denk hierbij aan de kinderopvang, huur, zorgkosten en een bijdrage voor het onderhoud van kinderen. Toeslagen zijn inkomensafhankelijk. Dat wil zeggen dat hier alleen recht op hebt als je onder een bepaalde inkomensgrens zit. Wat deze inkomensgrens is, kan verschillen per toeslag. Als je uiteindelijk toch teveel blijkt te verdienen en onterecht toeslagen hebt ontvangen, dan loop je risico dat je het bedrag moet terugbetalen. Om deze reden is het belangrijk om de belastingdienst je toeslag te laten berekenen en eventuele wijzigingen in je inkomen tijdig door te geven.

Lees verder op www.love2bemama.com