HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

5 Mogelijke redenen waarom het vet rond je buik maar niet weg gaat

Geplaatst op 08/07/2021 door happyinshape

Laten we voorop stellen dat er niet altijd wat mis is met buikvet hebben. Rondingen horen bij een lichaam en daar mag je trots op zijn! Maar té veel buikvet is ook weer niet goed, want dat brengt gezondheidsrisico's met zich mee, aldus hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell aan Nu.nl. Het is echter niet altijd makkelijk om van het vet rond je buik af te komen. Wil het maar niet lukken? Wij delen 5 redenen die de oorzaak zouden kunnen zijn.

Gezondheidsrisico's

Te veel vet rond je buik kan veel meer kwaad dan vet op andere plekken van je lichaam. Zo vergroot het de kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2, maar ook neemt de kans op verschillende soorten kanker toe. Bij mannen heb je het dan over een buikomtrek boven de 102 centimeter en bij vrouwen een omtrek boven de 88 centimeter, legt Seidell uit. Sporten en op je suikers letten, is stap één. Maar er zijn ook andere dingen waar je misschien niet zo snel bij stilstaat.

Lees verder op www.Happyinshape.nl