HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

De lichamelijke ontwikkeling van een puber

Geplaatst op 04/07/2021 door love2bemama

De puberteit is, in het kort, de periode waarin een kind zowel lichamelijk als hormonaal volwassen gaat worden. Het lichaam van je kind maakt binnen korte tijd veel veranderingen door. Meisjes gaan meestal rond hun 11de levensjaar in de puberteit en jongens beginnen iets later: als ze 13 zijn. Toch kan het per kind heel erg verschillen. Wat de lichamelijke ontwikkeling van een puber betreft gebeurt er zo veel dat het soms lastig bij te houden is. Wij vertellen alles over de lichamelijke ontwikkeling puber van A tot Z.

Veel ouders hebben dan ook het gevoel dat hun lieve kleine spruitje, ineens een heel ander persoon is. Zo worden ze groter, maar ook qua karakter veranderd er iets. Het is niet voor niets dat de puberteit vaak wordt geassocieerd met opstandig gedrag en een grote mond. Dit is heel normaal en zelfs heel logisch. Dit heeft ook met de lichamelijke ontwikkeling van een puber te maken. 

Lees verder op www.love2bemama.com