HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Plasticvrij poetsen met tandpasta tabletten van CHOOSE

Geplaatst op 02/07/2021 door love2bemama

Het is een probleem. Iedere dag belandt er ongekend veel plasticafval in het milieu. Je bent vast op de hoogte van dit probleem en er zit een grote kans in dat dit ook in jouw badkamer gebeurt. Denk maar eens aan de tube tandpasta die je iedere dag vastpakt. Jaarlijks worden er 1,5 miljard tandpasta tubes weggegooid. Maar er is een oplossing: plasticvrij poetsen van je tanden!

Onnodig verspillen van plastic

En dit is nog niet alles… Wanneer de plastic tube wordt weggegooid, blijft er gemiddeld ook nog eens 5% tot 20% tandpasta achter. In veel tandpasta’s zitten microplastics. Dit zijn kleine plastic deeltjes die wij gewoon wegspoelen, maar zeer schadelijk zijn voor vissen en andere zeedieren. Met tandpasta je tandenpoetsen is dus een verspilling van plastic en van tandpasta. Hiernaast is het dus heel slecht voor het milieu. En als je met het hele gezin poetst, dan kunnen de tubes er stiekem hard doorheen gaan. Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden voor plasticvrij poetsen. Daarover meer in dit blog! Lees zeker verder want wij vertellen hoe het ons bevalt én we geven je een korting.

Lees verder op www.love2bemama.com